פוארטה - Fuerte
תיאור/טעם לאבוקדו פוארטה צורה דמוית אגס, בדומה לאבוקדו של אטינגר או פינקרטון. גודלם משתנה באופן משמעותי, ומשקלם 170 עד 450 גרם, ובעל גוון ירוק כהה עם נקודות צהובות קטנות, המפתחות מדי פעם כתמים שחורים כשהם בשלים מאוד. קליפתם הדקה-בינונית בעלת מרקם גבשושי אך חלק וגמיש, שאינו נדבק היטב לבשר אך מאפשר לו להתקלף בקלות. הבשר הירוק הבהיר של אבוקדו פוארטה הוא שמנוני עם מרקם קרמי וחלק ויחסית מעט סיבים. בתוך הבשר נמצא זרע גדול, חום, בצורת דמעה, התופס חלק משמעותי מתחתית הפרי. לאבוקדו פוארטה טעם עשיר, חמאתי וקרמי עם רמזים של אגוזי לוז. עונות/זמינות אבוקדו פוארטה זמין מסוף הסתיו ועד האביב. עובדות עדכניות השם הבוטני של אבוקדו פוארטה הוא Persea americana והוא בן למשפחת ה-Lauraceae, או דפנה, הכוללת גם קינמון, סספראס ועלי דפנה. השם "פוארטה", שפירושו "חזק" או "עמיד" בספרדית, ניתן לזן זה בשל עמידותו לקור וצמיחתו הנמרצת. אבוקדו מסווג טכנית כגרגרי יער ומחולק לשלושה גזעים: מקסיקני, גואטמלי ואבוקדו מערב הודי. בעוד שלכל אחד מהם מאפיינים ייחודיים, האבקה צולבת מאפשרת פיתוח של זנים בלתי מוגבלים, וזה המקרה עם פוארטה מכיוון שהם תערובת של אבוקדו מקסיקני וגואטמלי. זן זה מוערך בעיקר בזכות השימוש הקולינרי שלו, במיוחד כאשר נאכל נא. הוא פופולרי גם לייצור שמן אבוקדו