נאבל - Nable
תיאור/טעם: אבוקדו נבל הוא זן בינוני עד גדול, בהתאם לתנאי הגידול. אורכו הממוצע הוא 10 עד 12 סנטימטרים ובעל צורה עגולה או אליפסה. הזן ידוע בגידול לגדלים גדולים בתנאים אידיאליים ויכול להגיע למשקל של 16 עד 30 אונקיות. לאבוקדו נבל קליפה בינונית-עבה בעלת תחושה מחוספסת, גבשושית, עצית ועורית. הקליפה נשארת ירוקה כהה, גם כשהיא בשלה, ולפעמים מפתחת כתמים שחורים וכתמים צהובים עם הבגרות. הזן גם רגיש לנזקי רוח וכולל צלקות חומות על פני השטח. צלקות אלו הן שטחיות בלבד ואינן משפיעות על איכות הבשר. ניתן לפרוס ולקלף בקלות אבוקדו נבל, וחושפים בשר צהוב-ירוק עם טבעת ירוקה דקה וכהה יותר מתחת לקליפה. הבשר הבשל צפוף, חסר סיבים, חלק וקרמי, עם מרקם חמאתי. הבשר מכיל 10 עד 14 אחוזי שמן ועוטף זרע חום עגול גדול המשובץ היטב במרכז הפרי. אבוקדו נבל הוא זן אכיל בשל ובעל טעם עשיר, אדמתי עדין ואגוזי. עונות/זמינות אבוקדו נבל זמין בדרך כלל בקיץ עד הסתיו, בין יוני לאוקטובר. עובדות עדכניות אבוקדו נבל, המסווג בוטנית כאבוקדו אמריקנה, הוא זן גואטמלי נדיר השייך למשפחת ה-Lauraceae. הזן הוצג למגדלים בארצות הברית בתחילת המאה ה-20 והוא אבוקדו מסוג B, כלומר העצים מציגים דפוס פריחה ספציפי להאבקה. אבוקדו נבל זוכה לשבחים על טעמו העשיר והאגוזי ונחשב לאחד הזנים הטעימים ביותר בקרב מגדלים בדרום קליפורניה. הזן הוצג בתחילה לשווקים האמריקאים לגידול מסחרי, אך בשל יבולים לא עקביים, רגישות לכפור ונטיותיו לגידול דו-שנתי, אבוקדו נבל הועמד בסופו של דבר בצל זנים עקביים יותר, בעיקר האס. למרות ירידתם מייצור מסחרי, עצי אבוקדו נבל עדיין נחשבים ל"עצי משפחה", שהם אבוקדו הגדלים בנכסי חקלאים לשימוש אישי. עצי משפחה אלה נשמרים לעתים קרובות בסוד על ידי המגדלים והם בדרך כלל זנים בעלי טעמים עשירים. לעצי האבוקדו נבל יש אופי נמרץ, הופכים לגבוהה עם הרגל צמיחה פתוח, וכאשר הזן אכן מייצר פרי, הוא יכול לפתח יבול גדול מאוד של אבוקדו כבד ובשר צפוף. קשה למצוא אבוקדו נבל בשווקים מסחריים ברחבי העולם והוא גדל כמבחר מיוחד ולא כגידול מסחרי עיקרי. הפירות נמכרים טריים ומשולבים במגוון רחב של תכשירים קולינריים.