זני אבוקדו - Avocado varieties

זוטאנו - Zutano

אבוקדו זוטאנו הוא זן קטן עד בינוני, באורך ממוצע של 10 עד 15 סנטימטרים, ובעל צורה מוארכת, בצורת פיר עד עגלית, עם בסיס רחב ומעוגל שמתחדד לצוואר דק. הזן נקצר בדרך כלל במשקל של בין 200 ל-450 גרם ומציג קליפה דקה, מבריקה וירוקה עם תחושה מחוספסת. הקליפה נשארת ירוקה, גם כשהיא בשלה, וכתמים חומים עשויים להופיע בתחתית הפרי אם נשארים זמן רב מדי על העץ. הקליפה מציגה גם כתמים צהובים על פני השטח והיא דמוית עור, אלסטית וקלה לקילוף. מתחת לקליפה, הבשר דל בשמן ועשיר במים, מה שיוצר מרקם מוצק ולח יותר. מרקם הבשר תלוי במידה רבה בגידול ובסביבת הגידול שלו. אבוקדו זוטאנו נע בין מימי קל לקרמי, משיי וסיבי קלות. הבשר הצהוב-ירוק החיוור עוטף גם זרע חום כהה גדול, מחודד, שניתן להסיר בקלות מהבשר מבלי להשאיר חתיכות קליפה. אבוקדו זוטאנו ניתן לאכילה לאחר הבשלתו ובעל טעם עדין, מרענן, קליל וניטרלי. הזן אינו נושא את הניואנסים השמנוניים, האגוזיים או הקלויים האופייניים לזנים מסחריים אחרים, אך חלק מהצרכנים מציינים גוון קליל, דמוי לימון, 

שלח לחבר