וויטסייל - Whitsell
תיאור/טעם אבוקדו ויטסל הוא זן היברידי קטן, בממוצע 180 גרם בלבד, בצורת אגס עם קליפה ירוקה כהה מחוספסת, עבה אך גמישה. יש לו כתמים אדמדמים בקצה הפריחה שהופכים בולטים יותר ככל שהפרי מתבגר. בשרו הקרמי מכיל זרע קטן יחסית, והוא בצבע ירוק-צהבהב עם טעם טוב, אם כי מעט פחות אגוזי מזנים אחרים. עץ האבוקדו ויטסל הצפוף והירוק-עד הוא חצי-גמד, וגדל לגובה ממוצע של 3.6 מטרים, מה שמפחית את עלויות הקטיף ומקטין את הסיכוי לנזקי רוח. לעתים קרובות יש לו צמיחה לא סדירה בענפיו, מה שנותן לעץ קו מתאר ייחודי למדי בין זני האבוקדו. כמו אבוקדו האס, ויטסל נושא פרי בשנים מתחלפות, והוא נחשב לבעל עוצמה בינונית. מומלץ לעתים קרובות לגידולו במיכלים ובחממות מכיוון שהוא אינו זן עמיד. עונות/זמינות אבוקדו ויטסל זמין באמצע החורף עד הסתיו. עובדות עדכניות אבוקדו Whitsell שייך למשפחת הדרים, הידועה בכינויה דפנה, הכוללת את הקמפור, הקינמון, הסספרה ודפנה הקליפורנית. אבוקדו מסווג מבחינה בוטנית כפרי יער, ונקרא מדעית Persea americana. למרות שכמה צמחים מכילים פרחים עם איברים זכריים ונקביים כאחד, האבוקדו ייחודי בכך שפרחיו נפתחים כנקבות יום אחד, נסגרים ונפתחים מחדש כזכריים למחרת. כל זן אבוקדו מסווג גם כסוג A או סוג B, בהתאם לזמני פתיחת הפרחים שלו. אבוקדו Whitsell מסווג כסוג פריחה B, מה שהופך אותו למאביק מצוין עבור זנים מסחריים פופולריים מסוג A, כמו האס. למרות שהאבקה עצמית יכולה להתרחש, מטעים רבים ישתלו שני זני אבוקדו שונים, סוג A וסוג B, כדי להקל על האבקה צולבת ולהגדיל את נפח היבול.