(קונה) שרוויל Kona) Sharwil) - האבוקדו שרוויל פותח לראשונה באוסטרליה מסוגים גואטמלים ומקסיקנים בשנת 1951. זהו פרי בינוני עם בשר ירקרק-צהוב, תכולת שמן גבוהה וטעם עשיר ואגוזי. למרות שהוא רגיש לקור, יש לו עמידות טובה יותר למחלות ומזיקים מאשר פוארטה.
תיאור/טעם אבוקדו שרוויל הוא פרי בינוני בצורת אגס צר, בגודל בינוני, בגובה 8 עד 13 סנטימטרים וברוחב 5 עד 7 סנטימטרים. יש לו קליפה מחוספסת ומחוספסת שמתקלפת בקלות ונשארת ירוקה כשהוא בשל, בניגוד לזני אבוקדו אחרים שמשחירים. מתחת לקליפה נמצא בשר ירוק בהיר קרמי המהווה כ-74% מהאבוקדו, ומציע בשר אכיל רב יותר באופן משמעותי בהשוואה לסוגים אחרים. אבוקדו שרוויל שנקטף מוקדם בעונה יהיה מוצק יותר, עם מרקם הדומה לחמאה קרה, בעוד שאלו שנקטף מאוחר יותר בעונה יהפכו קרמיים יותר ויותר. בתוך הבשר נמצא זרע חום קטן ועגול שהוא קשה מאוד ובעל צבע חום חיוור כשהוא מקולף. לאבוקדו שרוויל יש ארומה קלה, אדמתית ומעט אגוזית, המעידה על מרקם עשיר וקרמי שלהם. הם ידועים בתכולת השמן הגבוהה שלהם, מה שמעניק להם טעם עשיר, אגוזי, חמאתי, כמעט בשרי עם טעם לוואי קרמי מתמשך. עונות/זמינות אבוקדו שרוויל זמין מסוף הסתיו ועד החורף. עובדות עדכניות אבוקדו שרוויל ידוע מדעית בשם Persea americana Mill ומסווג מבחינה בוטנית כפרי יער. האבוקדו עצמו שייך למשפחת הדפנה, או Lauraceae, והוא העץ היחיד במשפחה זו שמייצר פירות אכילים. ישנם שלושה סוגים עיקריים של אבוקדו: מקסיקני, מערב הודי וגואטמלי, עם מאות זנים המשתנים בצורתם, צבעם ומרקם הקליפה בתוך קטגוריות אלה. אבוקדו שרוויל נופל לסיווג סוג B. בניגוד לתפיסות מוטעות נפוצות, סיווגים אלה אינם מצביעים על כך שיש לשתול יחד צמחים זכריים ונקביים לצורך האבקה. במקום זאת, הם מתארים את מחזור הפריחה היומי של פרחי אבוקדו בודדים. כל פרח הוא גם זכר וגם נקבה בשעות שונות של היום, מה שמאפשר לעצי אבוקדו להאביק את עצמם ולהיות פרודוקטיביים גם ללא עץ אחר הפועל כמאביק. האבוקדו שרוויל הוא הכלאה בין זנים גואטמליים ומקסיקניים מאוסטרליה ולעתים קרובות משווק כאבוקדו גורמה בשל טעמו העשיר. הוא מתבגר במהלך חודשי החורף, כלומר הוא מגיע לבגרות במזג אוויר קריר יותר. שלא כמו פירות רבים אחרים, אבוקדו מבשיל אך אינו מבשיל על העץ, מה שמאפשר לחקלאים לאחסן את הפרי על העץ ולשלוט בתנובת הקציר שלהם. מאפיין ייחודי זה אומר שקטיף מאוחר יותר בעונה מביא לפירות קרמיים וגדולים יותר.