זני אבוקדו - Avocado varieties

ג'ים - Gem הוא מעט ביצי בצורתו עם קליפה ירוקה, שהופך לשחור-סגול כאשר הוא בשל. לבשר מרקם קרמי עם טעם מעולה. הקליפה העבה יחסית מאפשרת לגרוף בקלות את הבשר.GEM, המתאפיין ביבול גבוה ויציב ובטעם מעולה. יתרון חשוב הקשור לזן זה עבור מגדלי הגליל העליון, הוא שניתן לקטוף אותו מוקדם יחסית (דצמבר) לפני התקופה המסוכנת לנזקי קרה.

תיאור/טעם אבוקדו GEM® הוא בצורת אגס עם קליפה שחורה, עבה ומחוספסת, מנוקדת בזהב, במשקל ממוצע של 7-11 אונקיות. אבוקדו GEM®, הידוע באיכותו כמתחרה ב-hass, בעל טעם עשיר ופנטסטי. עצי אבוקדו הם עצים ירוקי-עד שיחים עם עלים גדולים. עץ האבוקדו GEM® הוא עץ קומפקטי למחצה, בצורת אגרטל, הנושא את הפירות בעיקר באשכולות בתוך העץ, ומגן עליהם מפני פגעי מזג האוויר. עצי האבוקדו GEM® בעלי ייצור טוב והם פחות נוטים מזני hass לפריחה מתחלפת, במילים אחרות יבול שופע שנה אחת ולא בשנה שלאחר מכן. שלא כמו רוב הפירות, האבוקדו אינו מבשיל על העץ ולכן ניתן לאחסן אותו על העץ במשך מספר חודשים, מה שמאפשר למגדל שליטה רבה יותר על נפח הקציר. אבוקדו GEM® מחזיק מעמד במיוחד על העץ. עונות/זמינות אבוקדו GEM® זמין מאמצע האביב ועד תחילת הסתיו. עובדות עדכניות אבוקדו GEM® נקרא על שם ראשי התיבות של חוקר מאוניברסיטת קליפורניה, גריי א. מרטין, שבחר את הזן. בהיותו דומה באיכותו, האבוקדו GEM® נחשב לעיתים בטעות לשווק אותו כהאס. מבחינה בוטנית, האבוקדו הוא פרי יער והוא שייך למשפחת עצי הדפנה. מדעית הוא מכונה Persea americana Mill., כאשר Persea הוא הסוג, americana הוא המין, ומילר הוא שמו של המדען הראשון שפרסם תיאור של הפרי. מיני האבוקדו חולקו בדרך כלל לשלושה גזעים: מקסיקני, גואטמלי ומערב הודו.

שלח לחבר